Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu

Vesi-ilmalämpöpumpulla laskut halvemmaksi!

Ulkoilma-vesilämpöpumppu (VILP, UVLP) jota kulkee myös nimellä ilma-vesilämpöpumppu on lämmitys – ja jäähdytysjärjestelmä, joka ottaa lämmitysenergiaa taloon sisälle ulkoilmasta ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, kuten esimerkiksi vesikiertoisiin pattereihin tai lattialämmitykseen. Säästät alenevien lämmityskulujen myötä rahaa ja ympäristöä: lämmityslaskusi hinta saattaa pienentyä jopa 60 %. Myös vesi-ilmalämpöpumppujen asentamisen kustannus on alhaisempi, kuin esimerkiksi maalämpöpumpuissa.

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan hoitaa koko talon lämmitystarve, mutta usein erittäin kovia pakkasia varten se tarvitseee jonkinlaisen varajärjestelmän. Ilman kylmetessä ilma-vesilämpöpumpulla saatava lämmitysenergian määrä pienenee ja paukkupakkasilla sillä ei voida kattaa talon lämmitystarvetta kokonaan. Sen vuoksi vesi-ilmalämpöpumppu sopiikin useimmiten parhaiten Etelä-Suomen lauhoihin talviin, koska pakkanen nousee nousee harvoin liian korkeaksi. Varalämmitysjärjestelmänä käytetään useimmiten vesi-ilmalämpöpumppuun kuuluvia sähkövastuksia, jotka kytkeytyvät päälle kun kylmyys nousee riittävän suureksi. Toinen suosittu ja yleinen varalämmitysjärjestelmä on puulämmitys, jonka hinta on edullinen, ja jonka tehokuus on erinomainen.

Bosch – Lämmitysratkaisujen edelläkävijä

Boschilla on pitkä kokemus lämmitysjärjestelmistä, lämpötuotteiden valmistus ulottuu aina 1800- luvulle saakka. Vuonna 2005 Bosch Thermotechnik Gmbh osti ruotsalaisen IVT Industrier, jolla on kokemusta lämpöpumppujen valmistuksesta jo 70- luvulta lähtien. Moni suomalainen tuntee Boschin Lämpöpumput myös IVT:n nimellä.

Bosch – Turvallinen valinta

Kaikilla Bosch Lämpöpumpuilla on kuuden vuoden takuu, kun järjestelmän on asentanut sertifioitu Bosch Lämpömestari.

Bosch Compress Ilma-vesilämpöpumppu lisää säästöjä ja on hiljaisempi

Bosch Ilma-vesilämpöpumput ovat erittäin hiljaisia ja sen vuoksi ne on helppo sijoittaa siten, ettei laitteen käyntiääni häiritse.

Bosch mukautuu talosi lämmöntarpeeseen

Bosch Ilma-vesilämpöpumppu on invertteriohjattu. Invertteriohjattu Ilma-vesiäämpöpumppu on sellainen, jossa matalaenergiakompressori mukauttaa lämmöntuotannon automaattisesti talosi lämmöntarpeeseen sopivaksi. Kun talossa tarvitaan enemmän lämpöä, kompressori toimii tehokkaammin, ja kun ulkona on lämmin, kierrosluku laskee minimiin, mikä lisää säästöjä.

Bosch Compress 7000

Tyylikäs Bosch Compress 7000i AW -ilma-vesilämpöpumppu on suunniteltu Pohjoismaiden ilmastoon. Esimerkiksi höyrystin ja puhallin ovat 40 cm maanpinnan yläpuolella, jotta ne toimivat turvallisesti myös lumisessa ympäristössä. Kotelo on valmistettu erittäin kestävistä materiaaleista, joiden ansiosta laite toimii luotettavasti lähes kaikissa olosuhteissa. Poiketen muista markkinoilla olevista laitteista Boschin ilma-vesilämpöpumppu ei tarvitse sulatustoimintoa yli viiden asteen ulkolämpötilassa. Tämä varmistaa merkittävät energiasäästöt ja lisää käyttömukavuutta. Kehittyneen vaihtoventtiiliteknologian ansiosta ehkäistään pattereiden ”naksuntaa”.

Bosch Compress 3000

Compress 3000 AWS on uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu. Se on kehitetty vastaamaan pohjoismaisten sääolosuhteiden asettamiin vaatimuksiin, kuten muutkin Bosch Lämpöpumput. Siitä on saatavissa kolme mallia, joiden lämpöteho vaihtelee välillä 9,5–17 kW.
Uutuuden kompressori on kierroslukuohjattu, mikä tarkoittaa, että se mukautuu jatkuvasti ja automaattisesti talosi lämmitystarpeisiin. Lämpöpumpun kehittynyt ohjausjärjestelmä ottaa elintapojesi lisäksi huomioon myös sääolojen muutokset ja sovittaa kierrosluvun niiden mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että lämpöpumppu ei koskaan tuota liikaa lämpöä, ja sinä säästät joka kuukausi.
Sisäyksiköistä on saatavissa erilaisia malleja, minkä ansiosta Compress 3000 AWS on helppo sijoittaa myös saneerauskohteisiin. Seinään kiinnitettävää sisäyksikköä voidaan käyttää olemassa olevan kattilan kanssa. Itsenäisessä, jaloillaan seisovassa yksikössä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja sekä sähkövastus.

 

Asiakaspalautteita:

30.3.2023 “Homma tuli hoidettua hienosti. Asennustyö on todella laadukasta ja välitin kiitokseni asentajallekin”

Vesa Koivula, Ulvila

 

29.4.2020″Ilma-vesilämpöpumppu on todella hiljainen. Lämpö talossa on ollut tasaista koko talven.”

Markku Siirto, Harjavalta

20.11.2019 “Laitteisto on toiminut ja vastannut odotuksia. Asennustyö kävi luonnikkaasti ja asentajat olivat ystävällisiä. Valinnan Boschiin käänsi ensin se, että myyjä suhtautui avoimesti tähän tilaan tehtävään ratkaisuun tehden siten sen mahdolliseksi, mitä kilpailevan merkin edustaja piti täysin mahdottomana.”

Raimo Nieminen, Pori

11.4.2019 Asiakkaalle asennettiin lokakuussa 2018 Bosch Ilma-vesijärjestelmä. Talossa oli aikaisemmin sähkökeskulämmitys, joka korvattiin kokonaan uudella lämmitysjärjestelmällä. Talossa on paljon kokoa, rakennuksessa on toiminut aiemmin mm. baari. Nykyään talo on asuinkäytössä ja osittain asiakkaan yritystoiminnan varastotilana.

Täytyy kertoa kuulumisia, kun ei niitä kukaan kysele😉😊. Talviajan sähkölaskut oli tänä talvena noin puolet edellisistä vuosista, kovista pakkasista huolimatta. Vaikka kellarikerrokseen tuli myös patteri, siihen isoon, saunaan menevään tilaan. Ollaan tyytyväisiä ilmavesilämpöpumppuun.”

Mervi Koskinen, Niinisalo

 

 

Edustamme:

Kotolämpö myy/asentaa/huoltaa Ilma-vesilämpöpumppuja seuraavilla paikkakunnilla:
Satakunta:

Pori, Ulvila, Nakkila, Harjavalta, Kokemäki, Huittinen, Pomarkku, Kankaanpää, Siikainen, Merikarvia, Rauma, Eura ja Eurajoki

Kotolämpö numeroina

 

Asiakasta vuodessa

Työntekijää

Vuotta palvellut

Miksi valita Kotolämpö?

Luotettava

Alan ammattilaiset suunnittelusta toteutukseen

Aikataulu

Joustamme asiakkaan tarpeiden mukaan ja pysymme aina aikataulussa

Kustannukset

Pyrimme kaikessa toiminnassamme olemaan kustannustehokkaita ja se näkyy hinnoissamme

Kotisivut yrityksille: Mainostoimisto Kompassi